Lluís Buil

EXPERIÈNCIA SABADELL PROFESSIONAL. Actualitat Econòmica & Professional

Lluís Buil

Dir. Territorial de Catalunya

Banc Sabadell va ser una de les primeres entitats del país a crear una unitat de negoci que ofereix un servei especialitzat als col·legis i les associacions de professionals. Per què Banc Sabadell dona tanta importància a aquests col·lectius?

Els col·legis i les associacions són uns actius molt importants en el desenvolupament econòmic del país, ja que estem parlant de professionals d’alt valor. Quan vam crear Sabadell Professional –d’això fa tres dècades–, va ser una decisió estratègica totalment coherent amb la nostra vocació de servei a les empreses i els professionals. L’especialització forma part de la nostra manera d’entendre el servei al client. Avui, amb el pas del temps, podem afirmar amb satisfacció que aquesta visió del negoci és un encert. Els clients valoren no només que se’ls parli el seu mateix llenguatge, sinó que s’entenguin bé les seves necessitats i se’ls aportin les solucions que requereixen.

Quin balanç fa d’aquests trenta anys d’activitat de Sabadell Professional?

S’ha fet una gran tasca en tot aquest temps gràcies a un equip humà expert en la matèria, dinàmic en el dia a dia, flexible en les relacions i competitiu en la resolució de reptes. Crec que el client ha sabut valorar tot això, i avui l’entitat, per mitjà de Sabadell Professional, és un referent al mercat de la gestió dels col·lectius professionals amb 3.098 convenis signats, dels quals 844 són col·legis professionals. Des d’aquests convenis atenem més de 3,2 milions de clients potencials.

Quin pes té el banc en el conjunt de professionals que operen a Catalunya?

A Catalunya partim d’una posició de lideratge. És on, per raons geogràfiques, Sabadell Professional va fer els seus primers passos. Avui tenim signats 832 convenis amb col·lectius professionals amb activitat a Catalunya. Això representa 259.000 clients. En col·legis professionals, la nostra quota de mercat arriba al 74%, amb 112 convenis. Per tant, hi tenim una gran penetració fruit d’aquest esforç per aportar un valor afegit als associats d’aquests col·lectius.

En què es concreta aquest valor afegit que aporten al client?

Sempre hem manifestat que el nostre principal objectiu és oferir un servei de qualitat als membres de qualsevol col·legi o associació professional. Per què? A cap associat li agrada abonar una quota si no rep a canvi un valor afegit. Per aquesta raó, els associats ens valoren per ajudar-los a promocionar les professions dels seus membres i a facilitar formació continuada als col·legiats. Procurem que ens vegin com un partner que aporta elements diferencials.

Per exemple?

Un dels avantatges que els aportem és l’establiment de relacions permanents i properes. Treballem per ser el seu banc de referència i ens esforcem per oferir la millor experiència de client. Així ens garantim relacions duradores i a llarg termini. En aquest aspecte exerceix un paper crucial la digitalització dels nostres serveis perquè el client utilitzi el banc sigui on vulgui ser: mòbil, xarxes socials, internet, etc. Si a aquesta millora experiencial hi afegim l’oferiment als membres de les agrupacions d’un ampli ventall de condicions avantatjoses per la contractació de productes i serveis financers, generem un cercle molt beneficiós per als nostres clients.

Parla de digitalització. Com veu el futur dels col·legis professionals davant un món més digitalitzat?

La digitalització ha canviat la manera de relacionar-nos i està implantant nous paradigmes d’acompliment en tots els sectors. Avui sabem més dels nostres clients gràcies al big data, per exemple, però també és cert que els clients tenen un major apoderament gràcies a les xarxes socials. Això ens obliga a ser més exigents en la prestació de serveis i a establir vincles propers i respostes àgils davant qualsevol circumstància. La digitalització contribuirà, tant en les agrupacions professionals com en les empreses en general, a un increment de la proximitat, la immediatesa i l’eficiència en els seus entorns de negoci, i tots hem d’aprofitar aquestes capacitats que ofereix la digitalització per crear al mateix temps una societat millor.