Lectura recomanada i resum de la pel·lícula

Per desconnectar

Lectura recomanada

ECONOMÍA ROSQUILLA

RAWORTH, Kate

PAIDOS
2018
384 pàgines
ISBN: 978-84-493-3403-0

El context del segle xxi exigeix treballar en un pensament econòmic que afavoreixi la prosperitat humana. La ciència econòmica no es pot continuar basant en teories, sinó en els objectius que té la humanitat: gana, analfabetisme, canvi climàtic, pèrdua de la biodiversitat, etc. És la tesi d’Economía Rosquilla. Un llibre en què l’autora proposa set maneres diferents amb les quals aprendre a pensar com a economistes del segle xxi.

Canviar els objectius, conrear la naturalesa humana, veure el panorama general, dissenyar per distribuir la riquesa, crear per regenerar, són algunes d’aquestes propostes que el manual desenvolupa a fons. I plasma en una imatge molt suggeridora: una rosquilla. Set claus descobertes en un procés de treball amb estudiants i líders empresarials i professionals d’avantguarda; que configuren un nou panorama per als economistes.

Kate Raworth és economista, i a l’Institut de Canvi Mediambiental d’Oxford treballa en la investigació dels reptes socials i ecològics específics que planteja l’època actual. Segons ella, hi haurà moltes més maneres d’afrontar els reptes actuals. No són receptes concretes en matèria de polítiques públiques ni arranjaments institucionals ni tenen totes les respostes... però poden ser fonamentals per arribar a la manera radicalment diferent de concebre l’economia que exigeix aquest segle.

Segons la seva opinió, la tasca dels pensadors econòmics en els propers anys serà la manera d’unir aquests set elements a la pràctica. Un llibre innovador, visual, amb un pensament força precís que crida a repensar les coses i a sortir del confort de les càtedres acadèmiques per observar que els continguts econòmics són obsolets respecte a la realitat.

LAS CLAVES DE LA CREATIVIDAD EMPRESARIAL

DELGADO, Jorge

EUNSA
2017
168 pàgines
ISBN: 978-84-313-3242-6

En qualsevol negoci o activitat la creativitat i la innovació —que abans suposaven un avantatge competitiu— són ara absolutament necessàries per a la supervivència de les empreses i per al desenvolupament eficaç i eficient dels serveis públics. Per aconseguir que la nostra organització es transformi en una plataforma innovadora s’ha d’actuar en diversos nivells: la capacitat creativa de les persones, el clima de l’organització, l’estil de lideratge dels directius i comandaments intermedis i l’estructura i les polítiques de l’organització.

El llibre descriu com influeix la manera en què funciona el nostre cervell en la nostra capacitat de generar idees noves i útils, analitza les qualitats que ens fan més creatius i la motivació que hi ha darrere del treball innovador i descriu els factors que promouen la creativitat en els grups.

Els processos de generació d’idees ens ajuden a superar les solucions convencionals i a trobar respostes noves i disruptives als desafiaments que se’ns presenten cada dia. L’últim capítol del llibre descriu amb detall aquest procés amb exemples trets de la mateixa experiència i de casos coneguts en l’àmbit empresarial i de l’administració pública.

«L’autor d’aquest llibre desagrega de manera excel·lent i molt senzilla les claus per tenir èxit en el procés d’innovació». Fuencisla Clemares. Directora general de Google Espanya i Portugal.

LA BURBUJA EMPRENDEDORA

GARCIA, Javier García; GONZALEZ, Enrique

Empresa Activa
2017
256 pàgines
ISBN: 978-84-92921-80-5

Els autors tenen una llarga trajectòria fundant empreses i autoritat suficient perquè a La burbuja emprendedora mostrin totes les claus que un emprenedor necessita i que no sap; perquè de vegades no es parla amb claredat. Són temes que s’obliden en un frenesí d’expectatives que es transformen en un bombolleig emprenedor.

Segons ells, amb expectatives inflades és habitual tenir una visió distorsionada del que pot ser el futur: el típic biaix en què es creu que els terminis seran més curts, els ingressos arribaran aviat i en abundància i els costos sempre seran més baixos. Coses que es passen per alt i que almenys poden evitar disgustos. Idees útils. Javier García i Enrique González construeixen un llibre amè i pràctic a través de relats, exemples i empreses que són un veritable testimoni d’aventura apassionant. Consideren que en els negocis no hi ha dreceres.

Segons el seu parer, emprendre en els contextos actuals suposa anar més enllà de tenir idees que es puguin convertir en entitats. Suposa tenir capacitat per arriscar-se i adaptar-se i molta agilitat combinada amb una execució molt precisa. Saber crear organitzacions caminant per la corda de la fragilitat. Afirmen que les empreses es construeixen des de les trinxeres.

I la velocitat és una de les variables clau d’aquesta època. Embarcar-se, crear negocis nous, no deixa de ser un estil de vida i una manera de crear valor social, no volen que es perdin de vista els fonaments. El culminen 12 personatges interessants que transmeten la seva experiència professional valuosa i contrastada; a més, reafirmen els temes fonamentals que s’han anat introduint al llarg del manual.

Resum de la pel·lícula

El cascanueces y los cuatro reinos

Títol original: The Nutcracker and the Four Realms
Gènere: Aventures
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2018
Director: Lasse Hallström, Joe Johnston
Guió: Simon Beaufoy
Repartiment: Keira Knightley, Mackenzie Foy, Morgan Freeman, Helen Mirren,Matthew Macfadyen, Eugenio Derbez, Miranda Hart, Richard E. Grant, Jack Whitehall, Ellie Bamber, Sergei Polunin, Omid Djalili, Misty Copeland, Meera Syal, Marian Lorencik

Sinopsi:

Tot el que vol la Clara (Mackenzie Foy) és una clau única que obre una caixa que conté un regal de valor incalculable que va pertànyer a la seva difunta mare. Un fil daurat, que li ofereixen a la festa anual del padrí Drosselmeyer (Morgan Freeman), la condueix a la cobejada clau i no tarda a desaparèixer en un món paral·lel estrany i misteriós. Allà és on la Clara troba un soldat anomenat Phillip (Jayden Fowora-Knight), una colla de ratolins i els regents que presideixen tres dels quatre regnes: la Terra dels Flocs de Neu, la Terra de les Flors i la Terra dels Dolços. La Clara i en Phillip han de desafiar el terrible Quart Regne, on viu la tirana Mare Ginger (Helen Mirren), per recuperar la clau i, amb sort, reinstaurar l’harmonia en un món inestable.

Superlópez

Títol original: Superlópez
Gènere: Comèdia
Nacionalitat: Espanya
Any: 2018
Director: Javier Ruiz Caldera
Guió: Borja Cobeaga, Diego San José
Repartiment: Maribel Verdú, Alexandra Jiménez, Dani Rovira, Pedro Casablanc, Julián López, Gracia Olayo

Sinopsi:

Quan Skorba i el seu exèrcit de robots envaeixen el seu planeta, el científic més important de Chitón envia el seu fill nounat a la Terra per protegir-lo i salvaguardar un secret vital. Trenta anys després, el nadó s’ha convertit en Juan López, un gris oficinista que mai no ha fet servir els seus superpoders per no ser descobert i... perquè en aquest país l’enveja és molt dolenta! Però l’arribada de la Luisa a l’oficina farà que es plantegi això de no destacar i, per impressionar-la (per descomptat!), decideix convertir-se en SUPERLÓPEZ. Just el que Skorba i la seva filla Agatha han estat esperant pacientment. Ara per fi el podran localitzar, caçar-lo i tornar-lo a Chitón.

Mary Queen of Scots

Títol original: Mary Queen of Scots
Gènere: Drama històric
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2018
Director: Josie Rourke
Guió: Beau Willimon
Repartiment: Margot Robbie, David Tennant, Saoirse Ronan, Guy Pearce, Jack Lowden, Gemma Chan, Joe Alwyn, Brendan Coyle, Martin Compston, Ismael Cruz Cordova, Maria-Victoria Dragus, Lee Starkey, Michael Haydon, Kal Sabir, Mark Oldridgea

Sinopsi:

Basada en la vida de Maria Stuart, la dona que el 1542 es va convertir en reina d’Escòcia als nou mesos i més tard va ser aspirant al tron d’Anglaterra. Maria I d’Escòcia va ser empresonada durant molts anys acusada de conspirar per assassinar Isabel I. Finalment, el 1587 va ser decapitada.

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica