Entrevista a Blanca Montero

EXPERIENCIA SABADELL PROFESSIONAL. Actualitat Econòmica & Professional

Blanca Montero

Sub-Directora General Banc Sabadell. Directora Territorial Centre

Per què Banc Sabadell disposa d’una unitat de negoci especialitzada a cobrir les necessitats dels col·lectius professionals?

Banc Sabadell va ser la primera entitat financera a oferir un servei diferenciat als col·legis professionals fa més de 30 anys. Va ser una decisió estratègica totalment coherent amb la nostra històrica vocació de servei a les empreses i als professionals. Només cal recordar que la fundació de Banc Sabadell el 1881 respon a les necessitats que tenien les empreses tèxtils de Sabadell i municipis confrontants per tenir una entitat que els ajudés a finançar els projectes de negoci. Vam detectar que no hi havia cap banc que tingués una oferta específica per cobrir les necessitats dels professionals i ens vam proposar cobrir aquest buit.

Què representa avui Sabadell Professional per a l’entitat?

Avui l’entitat, per mitjà de la seva unitat de negoci Sabadell Professional, és líder en el mercat nacional de la gestió dels col·lectius professionals amb més de 971 convenis signats i amb l’atenció de prop d’1,2 milions de clients professionals potencials a tot Espanya, dels quals més de 500.000 ja ho són de facto. A la nostra territorial, que inclou la comunitat de Madrid, Castella i Castella la Manxa, donem servei a més de 108.000 clients i tenim convenis amb 193 col·legis professionals i institucions afins. A més, vam arribar a 450.000 clients potencials.

Què busca un col·lectiu professional en un banc?

El principal objectiu dels col·legis professionals és oferir un servei de qualitat als seus col·legiats, ja que a ningú li agrada pagar una quota si no rep a canvi un valor afegit en el seu acompliment professional. Els col·legis amb els quals treballem sempre han valorat que els ajudem a promocionar les seves respectives professions i a facilitar formació continuada als socis i, per descomptat, una oferta de productes i serveis completa i competitiva. Com a banc que som, procurem que ens vegin com un soci que aporta elements diferencials.

Quina és la clau d’aquesta relació?

La clau rau a entendre i conèixer bé el que necessita cada professió, i a partir d’aquí tenir la capacitat d’adaptació suficient per oferir-los solucions i, així mateix, aportar alguna cosa diferencial al conjunt dels associats. Crec que haver comprès bé aquesta prioritat d’aportar i ajudar ha estat determinant en la trajectòria de Sabadell Professional per convertir-nos en el soci de referència d’aquestes agrupacions professionals al país.

En què es concreta aquest compromís i quins avantatges aporta Sabadell Professional?

Som una entitat en la qual el client està al centre de totes les nostres actuacions. Per a nosaltres és bàsic que l’experiència del client sigui satisfactòria, perquè està comprovat que quan es compleixen les seves expectatives augmenta la vinculació amb el banc i s’estableix una relació a llarg termini, que és la nostra finalitat; i a més a més ens prescriu: més del 30 % de la nostra captació prové de la bona recomanació d’altres clients. El nostre compromís amb els col·lectius professionals, per tant, és sempre estar atent a les seves necessitats mantenint-hi una relació permanent i estreta, així com la possibilitat d’oferir als seus membres una sèrie de condicions financeres substancialment millors de les que tindrien sense pertànyer a un col·lectiu professional. Així mateix, els associats també poden beneficiar-se d’un ventall de productes i serveis bancaris, específicament dissenyats en funció de les singularitats del col·lectiu al qual pertanyen.

Què va significar per a Banc Sabadell el reconeixement que li va concedir la Unión Interprofesional de la Comunidad de Madrid?

El vam rebre amb una enorme satisfacció. Va ser un honor que pensessin en nosaltres i que destaquessin el suport que oferim als col·legis professionals de la Comunitat des de fa 25 anys. Es va posar de relleu la nostra contribució al desenvolupament de les professions i l’impuls a l’emprenedoria. Això ens anima a seguir treballant amb més entusiasme si és possible i a millorar les expectatives dels nostres clients.

El 17 d’octubre passat va tenir lloc el IV Fòrum Sabadell Professional a l’auditori Banc Sabadell de Madrid. Com es va desenvolupar aquesta trobada?

Va ser la quarta edició celebrada a Madrid d’una trobada que s’ha consolidat i que serveix per donar a conèixer no només qui som, sinó una cosa més important, com treballem. El nostre conseller delegat, Jaume Guardiola, va explicar l’evolució i l’estratègia futura del Banc Sabadell, i aquest any vam gaudir d’un ponent d’excepció, el secretari d’estat i director del Centre Nacional d’Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, que ens va explicar alguna de les claus de la seguretat nacional amb especial incidència en la ciberseguretat, que tant preocupa als professionals i a les empreses, perquè la seguretat, en les seves múltiples dimensions, interessa per igual a totes les professions.

Per descomptat, va ser un fòrum molt productiu i així va ser expressat pels assistents. Les seves intervencions i el networking posterior van enriquir la jornada.

Cóm veu el futur dels col·legis professionals al món digital que s’acosta?

La digitalització ja és una realitat imparable, està canviant la manera de relacionar-nos i està implantant nous paradigmes en tots els sectors. Gràcies als avenços tecnològics avui coneixem més i millor els clients i el client també coneix més i millor les diverses opcions que troba al mercat. Això propicia un increment dels estàndards de qualitat en serveis i productes, més precisió i rigor en els mètodes de treball i una necessitat de diferenciació millorant l’experiència de client. En l’àmbit dels col·legis professionals, com en el de les empreses, la digitalització contribueix a augmentar la proximitat, la immediatesa i l’eficiència amb els seus entorns de negoci i tots hem d’aprofitar aquestes capacitats que ofereix la digitalització per crear una societat millor.