Lectura recomanada i resum de la pel·lícula

Per desconnectar

Lectura recomanada

LOS 88 PELDAÑOS DEL ÉXITO

Anxo Pérez Rodríguez

Alienta Editorial
Data d’edició: 16/05/2017
296 pàgines
ISBN: 9788416928187

Fem servir l’1% del nostre cervell. Accedeix al 99% restant. Després d’una brillant carrera com a emprenedor, Anxo Pérez va observar que hi ha una sèrie de claus —a les quals l’autor es refereix com a peldaños— que, si s’assimilen correctament, es converteixen en acceleradors de l’èxit.

En aquest llibre, l’autor ens ofereix 88 claus per triomfar en la vida i en l’empresa: precises, pràctiques i molt efectives, l’aplicació de les quals és d’efecte immediat.

Els peldaños esmentats acceleraran la teva carrera cap als teus objectius, et permetran aprofitar el potencial que ja tens dins i t’ajudaran a aconseguir els teus reptes des del mateix dia en què els llegeixis.

Aquest llibre revolucionarà la teva vida personal i professional.

CONVENCE Y VENCERÁS

Antonio Fabregat Marianini
Cristina Guerrero Gallardo
Francisco Valiente Martínez
Guillermo Díaz Ruíz
Jorge Whyte García


Alienta Editorial
Data d’edició: 13/06/2017
240 pàgines
ISBN: 9788416253784

Malgrat com n’és d’important per a qualsevol directiu o professional saber parlar en públic, enfrontar-se a una audiència continua sent un dels nostres grans temors i font de preocupació. No hem estat educats per a això i sovint ens falten la pràctica i els coneixements necessaris per enfrontar-nos amb confiança a una audiència.

Aquest llibre, escrit per especialistes que fa anys que es dediquen al debat universitari i a la docència, t’ofereix els trucs, els consells i les eines necessàries per fer de tu un comunicador eficaç i persuasiu, i et descobreix quines són les habilitats clau per aconseguir generar un impacte en l’audiència.

Comença analitzant els factors externs determinants, el públic a qui t’adreces —al qual caldrà observar en funció de la seva diversitat i motivació—, i el context en què aquest es troba. Després d’això, se centra en la definició de l’objectiu i posa l’èmfasi en el missatge, en la importància d’un bon inici i un millor final, en la seva argumentació i organització.

L’última part està dedicada als materials de suport, com vídeos o diapositives, al llenguatge no verbal i al paraverbal, i et proporciona alguns consells per controlar les diferents emocions. Per acabar, repassa les tècniques per millorar el teu estil personal en funció de les teves característiques i explica la idoneïtat d’introduir o no l’storytelling en el teu discurs. Així mateix, al final de cada capítol inclou un resum amb els punts principals i exercicis per posar en pràctica el que has après.

PENSAR ESTRATÉGICAMENTE

Xavier Gimbert Rafols

Editorial: Deusto
2017
304 pàgines
ISBN: 9788423428076

Pensar és el que distingeix els éssers humans de la resta d’animals. Pensar és també el que diferencia entre si cadascun dels humans. Les empreses tampoc no són iguals, perquè pensen diferent i, en conseqüència, actuen diferent. És cert, les empreses són (molt) diferents també pels altres recursos que tenen.

Però, sens dubte, la companyia que pensa estratègicament millor guanya la batalla competitiva a mitjà o llarg termini, per molt superiors que siguin avui els (altres) recursos dels competidors. L’objectiu d’aquest llibre és ajudar a pensar estratègicament. Explica de manera senzilla i clara els elements, els conceptes, l’anàlisi i les interrelacions que formen el pensament estratègic.

A més, ofereix models de reflexió com a guies d’aquest procés. Afronta la complexitat de l’entorn empresarial actual i l’estructura, el fa accessible i en desemmascara les claus estratègiques.

Segueix l’estil i l’estructura que va portar a l’èxit l’anterior llibre de l’autor, El Enfoque Estratégico de la Empresa, però l’actualitza i hi inclou altres perspectives, reflexions i models que l’autor ha desenvolupat en els últims anys.

Resum de la pel·lícula

Jacques

Títol original: L'Odyssée
Gènere: Drama, Biopic
Nacionalitat: França
Any: 2016
Director: Jérôme Salle
Guió: Jérôme Salle, Laurent Turner
Repartiment: Lambert Wilson, Pierre Niney, Audrey Tautou, Michael Bundred, Chloe Hirschman, Jenna Saras, Dylan Edy, Sabine Palfi, Richard Lothian, Kevin Otto, Irina Miccoli, Wilson Carpenter, Ryan Kruger, Adam Nei

Sinopsi:

1948. Jacques Cousteau (Lambert Wilson) i la seva dona (Audrey Tautou) decideixen llançar-se a l’aventura i complir el somni de Jacques de recórrer els oceans i investigar el que encara no s’havia explorat, el món submarí. Aquest trajecte, a bord del Calypso, es convertirà en l’odissea de tota una vida dedicada a la ciència, la fama i la televisió, que convertirà Cousteau en tot un mite i el portarà a autèntics paradisos remots. Però la de Cousteau és una història de llums i ombres, també marcada pels conflictes de Jacques amb la parella i els fills, Philippe (Pierre Niney) i Jean-Michel, i per la terrible tragèdia que els colpejaria uns anys després. Cousteau va descobrir un nou món, arriba el moment de descobrir-ho a ell.

Blade Runner 2049

Títol original: Blade Runner 2049
Gènere: Ciència-ficció
Nacionalitat: Estats Units
Any: 2017
Director: Ridley Scott
Guió: Hampton Fancher, Michael Green
Repartiment: Harrison Ford, Robin Wright, Dave Bautista, Ryan Gosling, Jared Leto, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Edward James Olmos, Lennie James, Hiam Abbass, Carla Juri, Ellie Wright

Sinopsi:

Seqüela de la pel•lícula de 1982 Blade Runner.

Trenta anys després del que va passar a la primera pel·lícula, un nou blade runner, l’oficial de la policia de Los Angeles K (Ryan Gosling), desenterra un vell secret que pot provocar el caos en el que queda de societat. El descobriment de K el situa a la missió de trobar Rick Deckard (Harrison Ford), un antic policia que ha estat desaparegut durant els últims 30 anys.

El joven Karl Marx

Títol original: Le Jeune Karl Marx
Gènere: Biopic, Drama
Nacionalitat: Alemanya
Any: 2017
Director: Raoul Peck
Guió: Pascal Bonitzer, Raoul Peck
Repartiment: August Diehl, Stefan Konarske, Vicky Krieps, Olivier Gourmet, Hannah Steele, Alexander Scheer, Marie Meinzenbach, Wiebke Adam, Aran Bertetto, Ulrich Brandhoff, Ivan Franek, Eric Godon, Stephen Hogan, Inga R. Kammerer, Rolf Kanies

Sinopsi:

La pel·lícula, que retrata la joventut de Karl Marx, està situada el 1844, just en el període en què comença la seva amistat i col·laboració intel·lectual amb Friedrich Engels.

El 1843, Marx, interpretat per l’actor alemany August Diehl, (de Maleïts malparits), perd la feina de redactor a la Gazeta Renana després d’haver estat expulsat pel govern prussià. Des d’aleshores, el jove Karl va passar a estar perseguit i abans d’exiliar-se a París, es va casar amb Jenny von Westphalen, interpretada per l’actriu luxemburguesa Vicky Krieps (d’Amor y revolución).

Engels, interpretat per l’actor Stefan Konarske, era fill d’un important industrial alemany, però malgrat això, sempre va mostrar preocupació per la classe treballadora. Enviat pels seus pares a Manchester el 1842, va dirigir la indústria del seu pare. Amb aquesta experiència pot veure de prop les condicions precàries del proletariat, cosa que l’incentiva a investigar aquesta realitat i, més tard, publicar l’obra La situació de la classe treballadora a Anglaterra.

Departament d'Estudis de Planificación Jurídica